Sekretarijat za lokalnu samoupravu i Turistička organizacija Herceg Novi obradovali štićenike ustanova socijalne i dječije zaštite

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, štićenicima Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, Dnevnog boravka za odrasla i stara lica koje radi u okviru NVO “Nova šansa u Novom”, te Dječijeg doma Mladost, predstavnici Sekretarijata za lokalnu samoupravu uručili su danas prigodne poklone.

▶️ Takođe, Turistička organizacija Herceg Novi je uz već pomenute ustanove socijalne zaštite, dodijelila ukupno 98 vaučera u vrijednosti od po 50 eura i štićenicima nevladinih organizacija “Zrak sunca” i “Sunčev zrak”.

🗣 Prema riječima sekretarke za lokalnu samoupravu, Vesne Samardžić, Opština Herceg Novi se trudi da štićenicima svih ustanova socijalne i dječije zaštite u Herceg Novom za Novu godinu uruči prigodne poklone, a pažnja i vesela atmosfera su se danas itekako mogle osjetiti u Dnevnom centru, Dječijem domu “Mladost” i NVO “Nova šansa u Novom”.

🤝 Ona je uputila veliku zahvalnost svim zaposlenima koji brinu o ovim ranjivim kategorijama stanovništva, ali i istakla izuzetno prisan odnos koji predstavnici sekretarijata za lokalnu samoupravu imaju sa štićenicima i radnim kolektivima.

💬 “U pitanju je obaveza svih nas, ali i veliko zadovoljstvo. Mislim da smo kroz sve ove godine koje su iza nas, sa velikim radom i trudom da stvorimo dobre uslove u Dnevnom centru i Dnevnom boravku za osobe 27+, obezbijedili štićenicima i njihovim roditeljima dobru podršku, a mislim da zaslužuju i mnogo više, jer zaista je teško kada imate dijete sa smetnjama u razvoju. Vjerujem da im svaka mala pažnja i pomoć dobro dođu”, istakla je Samardžić.

🗣 Kako je istakao Dalibor Vuković ispred Turističke organizacije Herceg Novi Herceg Novi Tourism Board – Turistička organizacija Herceg Novi , sa dugogodišnjom praksom darivanja vaučera se nastavilo i ove godine, pa je tako ukupno 98 štićenika Dnevnog centra, Dječijeg doma “Mladost”, nevladinih organizacija “Nova šansa”, “Sunčev zrak” i “Zrak sunca” dobilo vaučere, što će svakako biti od pomoći njima i njihovim roditeljima.

🗣 Direktorica Dnevnog centra, Dragica Kosić, istakla je da ovim lijepim gestom Turističke organizacije i lokalne samouprave zaokružuju ovu godinu.

💬 “Mi smo jedina ustanova socijalne i dječje zaštite čiji je osnivač Opština Herceg Novi i prosto nemam riječi da se zahvalim svima, od predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine do našeg nadležnog sekretarijata, koliko razumijevanja imaju za nas. Ne samo da imaju razumijevanja, nego su stalno tu i da nas obiđu i prosto znaju svaku porodicu, svako dijete i sve što mi radimo. I mi se trudimo da budemo transparentni i da budu upoznati sa svim. Vidjeli ste danas koja je to radost za njih. Za našu ustanovu je bitno da nas naš grad, privrednici, javne ustanove i druga preduzeća i organizacije prepoznaju kao ustanovu koju treba podržati i kojoj treba pomoć”, dodala je Kosić.

💬 „Opština Herceg Novi je nama uvijek podrška, naš vjetar u leđa za sve aktivnosti”, kazala je predsjednica NVO „Nova šansa u Novom” Vesna Odalović, u okviru koje je otvoren i Dnevni boravak za lica 27+.

💬 “I danas su došli sa poklonima. Njihova je ideja bila i nama su ukazali povjerenje za otvaranje boravka za lica 27+. Mi se trudimo da to povjerenje opravdamo. Tradicionalno vaučere smo dobili i od Turističke organizacije”, kazala je Odalović.

Preuzeto sa: https://www.hercegnovi.me/