UOSI Prijatelj i NVO Nova šansa u Novom

U sklopu Trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora 2007.-2013. udruga osoba s invaliditetom Prijatelj i nevladina organizacija „Nova šansa u Novom“ iz Herceg Novog prijavile su zajednički projekt. Odobreni projekti bit će finansirani iz sredstava Europske unije – proračuna IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora za 2012. i 2013. godinu.

Projekti se trebaju temeljiti na partnerstvu organizacija/institucija iz Hrvatske i Crne Gore te se odnositi na teme obuhvaćene prioritetnim mjerama Programa:

(1Zajednički projekti za zaštitu okoliša, prirodnog i kulturnog naslijeđa;
(2) Zajednički turistički i kulturni prostor;
(3) Mali prekogranični razvojni projekti zajednice

Ukupan iznos IPA sredstava unutar ovog poziva je 1.800.000 €, od čega je 900.000 € namijenjeno za Hrvatsku i 900.000 € za Crnu Goru (ovaj iznos može biti uvećan za iznos neutrošenih sredstava iz IPA alokacije 2011 za Crnu Goru) .

 Prekogranično programsko područje u Republici Hrvatskoj obuhvaća prostorDubrovačko-neretvanske županije kao prihvatljivog područja te Splitsko-dalmatinske županije kao pridruženog područja. U Crnoj Gori općine Bar, Budva, Cetinje, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj uvrštene su pod prihvatljivo programsko područje dok su područja općina Danilovgrad, Nikšić i Podgorica pridruženo područje.

Objavljeno 24. 12. 2013.