Predstavnici firme ATAKO iz Danilovgrada uručili donaciju NVO „Nova šansa u Novom“

Slatki paketi kao iznenađenje:

HERCEG NOVI – Predstavnici firme Ataco D.O.O. iz Danilograda paketima slatkiša obradovali su omladinu sa smetnjama i poteškoćama u razvoju, koje okuplja NVO Nova šansa u Novom. Oni to već čine treći put, a Ozren Klarić iz firme Ataco D.O.O. izrazio je nadu da su ovim gestom roditelji i djeca iz Nove šanse shvatili da postoje oni koji misle o njima i koji pokušavaju da im makar na tren olakšaju svakodnevicu. Prema riječima Vukice Novaković, koordinatorke projekta u NVO Nova šansa, donacija je stigla kao iznenađenje za članove ove organizacije, a osmjesi na licima djece govorili su više od riječi. Novakovićeva je istakla da su se više nego dragi gosti interesovali za rad NVO i dali nekoliko konstruktivnih savjeta.
Inače, u NVO Nova šansa u Novom u toku je realizacija projekta „Radionice za djecu i mlade sa poremećajima iz autističnog spektra, poremećajima socijalne komunikacije i osobe sa invaliditetom”, koji je finansijski podržan od dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu.


– Svakim danom sve je više osoba sa invaliditetom, starijih od 26 godina koji dolaze na naše radionice. Inače, u Herceg Novom nema nijedan organizovani socijalni servis za njih i većini je ovo i jedino mjesto gdje izlaze, druže se sa vršnjacima, slave rođendane i imaju drage goste kao danas – naglasila je Novakovićeva.
Projekat će biti okončan krajem jula, a zbog promjene načina finansiranja nastavak realizacije je pod znakom pitanja.
K.M.

Objavljeno: 12. 06. 2018. godine