Obuka za rad u dnevnim boravcima za OSI starije od 27 godina

NVO Nova šansa u Novom organizuje dvodnevnu obuku za 25 stručnih radnika i saradnika po akreditovanom programu „Osnovna obuka za rad u dnevnim boravcima za osobe sa invaliditetom starije od 27 godina“. Program je akreditovan kod Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu.

Obuka će se održati u Herceg Novom 17. i 18. februara 2024 godine, od 9 do 17 sati u prostorijama Nove šanse, na adresi Mića Vavića 1, Herceg Novi.

Kako je za RTHN kazala predsjednica ove NVO, Vesna Odalović, obuku će sprovoditi Svetlana Dujović, koja je i akreditovala program.

Vesna Odalović, predsjednica NVO Nova šansa u Novome

– U osnovi je bilo planirano da obuku radimo samo za zaposlene u Dnevnom boravku, međutim smatrali smo da je dobro, a vjerujemo da ima i zainteresovanih u gradu, koji bi htjeli da imaju taj sertifikat, da se licenciraju. Zato smo se i odlučili da organizujemo obuku otvorenog tipa, zato smo i dali obavještenje i javili se našim javnim ustanovama, odnosno Domu zdravlja, Dječijem domu, našem Dnevnom centru u Sutorini – navodi ona.

Opšti ciljevi programa obuke su: Unapređenje kvaliteta života osoba sa intelektualnim invaliditetom starijih od 27 godina, ostvarivanje prava na njihov boravak u porodici i lokalnoj zajednici i obezbjeđivanje kvaliteta u pružanju usluge dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom starije od 27 godina.

Dvodnevna obuka biće fokusirana na Zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti i strategiju za OSI, kao i na navedeni akreditovani program.

– Počećemo najprije sa tim Zakonom o socijalnoj i dječijoj zaštiti, pa onda ćemo proći kroz ovu najnoviju strategiju za osobe sa invaliditetom, a nakon toga će se raditi taj akreditovani program. Polaznici će moći da postavljaju pitanja, sve što ih zanima oko tog zakona. Na kraju, svi ti zakoni bi trebalo da se dorađuju jer imaju puno manjkavosti. Zaposleni će moći i da sugerišu da se kroz radne grupe dorade i dopune ti zakoni i urade strategije – kazala je Odalović.

Agenda dvodnevne radionice nalazi se na linku.

Prijava i sva dodatna pitanja na broj telefona 067/261-703 ili putem mejla: vesna.odalovic@gmail.com.

Preuzeto sa: https://rthn.co.me

Scroll to Top