Gosti iz Slovenije

Predstavnici slovenačkog Centra za edukaciju, vaspitanje, brigu i rad sa djecom, omladinom i odraslim osobama sa mentalnim poremećajima  CUDV„Črna“ posjetili su juče hercegnovsku nevladinu organizaciju „Nova šansa u Novom“, u cilju uspostavljanja saradnje i razmjene iskustava u radu sa osobama sa invaliditetom. 

Gosti iz Slovenije upoznali su se sa aktivnostima hercegnovske NVO i njihovim do sada najvećim projektom – digitalnom štamparijom „Naša ID kartica“, a dogovoren je i nastavak saradnje. Prema riječima predsjednice NVO ,,Nova šansa u Novom” Vesne Odalović, iskustva koja mogu da prenesu gosti iz Slovenije dragocjena su jer je riječ o organizaciji koja ima 45 godina tradicije.

„Črna” je jedan od najvećih centara takvog tipa u Sloveniji. Okuplja oko 300 osoba sa različitim stepenom invaliditeta, a centar im omogućava školovanje, boravak i razne druge aktivnosti – kazala je Odalović.

 U grupi je bilo 50 stručnih radnika slovenačkog centra i oni su pohvalili rad NVO ,,Nova šansa u Novom”, koja je za šest godina postojanja uspjela da realizuje niz projekata u cilju veće integracije osoba sa smetnjama u razvoju u društvenu zajednicu.

Objavljeno 03. 10. 2014.

Scroll to Top