Firma iz Danilovgrada slatkim poklonima obradovala omladinu Nove šanse

U NVO “Nova šansa”  je u toku realizacija projekta „ Radionice za djecu i mlade sa poremećajima iz autističnog spektra, poremećajima socijalne komunikacije i osobe sa invaliditetom“, koji je finansijski podržan od dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu. Juče su ih posjetili iz firme ATACO D.O.O. Danilovgrad i obradovali slatkim poklonima.

Prema riječima kordinatorke projekta Vukice Novaković gosti su pokazali veliko interesovanje za njihov rad, razgovarali su  sa djecom i pružili savjete.

Ozren Klarić iz firme ATACO nada se da su ovim gestom učinili da roditelji i djeca iz ovog udruženja shvate da postoje oni koji misle o njima i koji pokušavaju da im olakšaju, bar na tren sumornu svakodnevnicu.

Projekat se završava krajem jula i zbog promjena načina finansiranja upitan je nastavak rada radionica.

Sve je više osoba sa invaliditetom, starijih od 26 godina koji dolaze na naše radionice. U Herceg Novom nema ni jedan organizovani socijalni servis za njih.  Većini  je ovo i jedino mjesto gdje izlaze, gdje se druže sa vršnjacima, slave rođendane i imaju drage goste kao danas, podsjetila je Novaković.

Objavljeno: 11. 06. 2018. godine