Opština Herceg Novi

Predstavljen projekat “Izgradnjom rampi učinimo da more bude pristupačno licima sa invaliditetom” ?♿️?

Učiniti novske plaže pristupačnim osobama sa invaliditetom cilj je ovog projekta, koji realizuje novska NVO „Nova šansa“, uz podršku Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Opštine Herceg Novi, Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom i partnerske organizacije.

NVO „Nova šansa“ će kroz realizaciju ovog projekta do oktobra nastojati da tri hercegnovske plaže učini pristupačnim osobama sa invaliditetom, poručila je prilikom predstavljanja projekta predsjednica ove NVO Vesna Odalović, a prenosi Radio – televizija Herceg Novi.

„Opština Herceg Novi će podržati projekte „Nove šanse“. Imamo u budžetu Skretarijata jedan iznos sredstava koji možemo namjenski da utrošimo u izgradnju spustnih rampi. Nadam se da do ljeta možemo da osposobimo barem jednu, pa da nakon toga idemo dalje, kako mogućnosti budu nalagale“, kazao je Sekretar za lokalnu samoupravu, Željko Bajčeta.

Ranko Kovačević iz Agencije za izgradnju i razvoj grada predstavio je moguća arhitektonska rješenja koja bi more učinila dostupno licima sa invaliditetom.

Detaljnije na: https://rthn.co.me/predstavljeni-ciljevi-projekta-koji…/

Scroll to Top