Vrijedna donacija Ilije Budeča

Novljanin Ilija Budeč, priznati turistički radnik, poklonio je NVO “Nova šansa u Novom“ svoj automobil sa željom da pomogne ovoj organizaciji koja okuplja mlade osobe sa invaliditetom i uspješno ih socijalizuje.

Automobil marke Fiat tempra karavan, Budeč je predao  predsjednici NVO Vesni Odalović i predsjednici UO NVO Vukici Novaković.

Uz konstataciju da prati rad NVO Nova šansa u Novom i da je i do sada sa svojom porodicom pomagao, ali anonimno, Budeč je kazao da je odlučio da pokloni auto kada je od predsjednice Odalović čuo da bi im mnogo značilo u radu da imaju sopstveni automobil.

“Ja imam dva auta. Ovaj je komforniji i veći, pa sam odlučio da će im više koristiti i sa zadovoljstvom ga poklanjam ovoj NVO sa željom da i dalje uspješno rade”,  rekao je Budeč.

Nevoljno je o ovome govorio za medije jer, kako je rekao, to smatra svojom obavezom. Na nagovor Odalovićke i Novakovićke, ipak je rekao nekoliko  rečenica sa željom da motiviše i druge Novljane da pomognu. Želi i da skrene  pažnju na Novu šansu koja već šest godina uspješno radi sa mladima sa invaliditetom i pomaže im da lakše i sigurnije koračaju kroz život.

“Poklon gospodina Budeča nije samo dar, to je i njegovo priznanje našim naporima da pomognemo mladima sa invaliditetom. Korist nam je velika jer za sve što nam je potrebno koristimo privatna vozila ili taksi, bilo da  treba dovesti na neku od radionica članove naše NVO ili dopremiti materijal za štampariju. Sada će nam biti mnogo lakše da se okupljamo i radimo”, rekla je Odalovićka.

Ona je podsjetila da svakodnevno imaju radionice koje se održavaju u okviru tri projekta čija je realizacija počela ove govine.

Za Dan žena organizovaće Dan otvorenih vrata naslovljen  „Za naš Herceg Novi“. Planirano je da 8. marta od 10 do 16 časova otvore vrata svojih prostorija na Toploj za sve građane kako bi mogli da vide njihove rukotvorine. Uz članove NVO, njihove roditelje i volontere građani će moći da vide i kako nastaju razni predmeti od recikliranog materijala, kako slikaju, rade dekupaž tehnikom, a biće i muzike jer im je veoma aktivna Muzička radionica. Iz NVO“Nova šansa u Novom“ pozivaju sve građane da im se pridruže.

Objavljeno 02. 03. 2016.

Scroll to Top