Ujedinjene nacije (UN) slave svoj dan

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, Sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori i Prestonica Cetinje juče su priredili svečanost povodom Dana UN, svjetske organizacije koja postoji već 68 godina.POGLED U BUDUĆNOST- MLADI CRNE GORE tema je skupa na kome su prezentovani rezultati istraživanja i analiza u oblastima zapošljavanja i participacije mladih. O izazovima sa kojima se suočavaju mladi govorili su Maida Kurtagić i Nikola Zekić koji je, u ime osoba sa invaliditetom, rekao da strahuje od odliva mladosti iz CG ali i pozvao omladinu da učestvuju u donošenju odluka koje se odnose na njihov prosperitet, zapošljavanje i uključivanje u sve tokove života.

Prisutnima su se obratili i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, stalni koordinator UN u CG Rastislav Vrbenski i gradonačelnik Cetinja. Lukšić je, između ostalog, rekao da i skup na Cetinju pokazuje posvećenost CG vrijednostima UN i izrazio spremnost države da doprinese participaciji mladih. Jednodušna poruka sa skupa je da će se obaviti analiza nedostataka u politikama koje se tiču mladih kako bi im se stvorile mogućnosti za zapošljavanje i adekvatno uključivanje u donošenju odluka koje se tiču njihove perspektive.Ispred hercegnovskih NVO skupu je prisustvovala predsjednica NVO NOVA ŠANSA U NOVOM Vesna Odalović koja u digitalnoj štampariji zapošljava šest mladih osoba sa invaliditetom.

POGLED U BUDUĆNOST-MLADI CRNE GORE tema je jučerašnjeg skupa na kome su prezentovani rezultati istraživanja i analiza u oblastima zapošljavanja i participacije mladih. O izazovima sa kojima se suočavaju mladi govorili su Maida Kurtagić i Nikola Zekić koji je, u ime osoba sa invaliditetom, rekao da strahuje od odliva mladosti iz CG ali i pozvao omladinu da učestvuju u donošenju odluka koje se odnose na njihov prosperitet, zapošljavanje i uključivanje u sve tokove života. Prisutnima su se obratili i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, stalni koordinator UN u CG Rastislav Vrbenski i gradonačelnik Cetinja. Lukšić je, između ostalog, rekao da i skup na Cetinju pokazuje posvećenost CG vrijednostima UN i izrazio spremnost države da doprinese participaciji mladih. Jednodušna poruka sa skupa je da će se obaviti analiza nedostataka u politikama koje se tiču mladih kako bi im se stvorile mogućnosti za zapošljavanje i adekvatno uključivanje u donošenju odluka koje se tiču njihove perspektive.

Ispred hercegnovskih NVO skupu je prisustvovala predsjednica NVO NOVA ŠANSA U NOVOM Vesna Odalović koja u digitalnoj štampariji zapošljava šest mladih osoba sa invaliditetom.

Objavljeno 29. 10. 2013.

Scroll to Top