Štamparija je dobila profesionalni štampač

Nevladina organizacija Nova šansa u Novom, uz finansijsku podršku organizacije Caritas, uspela je da kupi novi profesionalni štampač, bez kojeg ne bi bilo moguće raditi u digitalnoj štampariji Naša ID kartica. Štampač koji su imali bio je u kvaru skoro godinu dana, a zbog pandemije koronalnog virusa i teške ekonomske krize bilo je veoma teško pronaći donatora koji bi pomogao štampariji.

Predsednica Nove šanse Vesna Odalović kaže da je Caritas donirao sredstva, a nabavka je završena preko starog partnera De Foto Trade iz Tivta.

Bez tog štampača naša digitalna štamparija bi mogla da prestane da radi. Doslovno više nismo imali na čemu da radimo i Karitas Italijana, kao naši stalni saradnici, omogućili si nam sredstva preko mikroprojekta. Na našu sreću to je u štampariji i naša omladina može da nastavi sa radom – navodi ona. Već skoro godinu ne održavaju se radionice koje su dio stalnog programa rada Nove šasne. Zbog mjera koje je uvelo Ministarstvo zdravlja ni štamparija nije radila jedno vrijeme. Sada su ponovo otvoreni i zato im je nabavka štampača bila od velikog značaja.

To je osnovna djelatnost Nove šanse. Pored rednovnih radionica koje radimo sa djecom sa smatnjama i teškoćama u razvoju, što je sada zamrlo zbog pandemije. Jedina djelatnost u Novoj šansi koja radi je ta digitalna štamparija – kazala je Odalović. Digitalna štamparija otvorena je prije deset godina i kroz nju je obučeno oko 120 osoba sa invaliditetom iz cijele Crne Gore. Nova šansa je pionir u zapošljavanju osoba sa invaliditetom a trenutno je u štampariji radno angažovano pet mladih ljudi.

Objavljeno: 26. 03. 2021 godine.

Scroll to Top