Regioni – NVO „Nova šansa u Novom“ obilježila 10 godina rada štamparije

Vesna Odalović sa saradnicima Jubilej „Naše ID kartice“

HERCEG NOVI – NVO „Nova šansa u Novom“ obilježila je deset godina rada digitalne štamparije „Naša ID kartica“, u kojoj je zaposleno pet osoba sa invaliditetom. Saša, Ana, Majla, Marija i Saša zaposleni su u digitalnoj štampariji, a kako je istakla predsjednica NVO „Nova šansa u Novom“ Vesna Odalović ponosna je jer su obučavali i osobe sa invaliditetom iz drugih gradova. Podsjtila je da su počeli 2008. godine, kada je predstavila projekat koji je sa rezervom bio prihvaćen.

– Tokom 10 godina bilo je i uspona i padova i nismo očekivali da ćemo opstati – istakla je Odalović i zahvalila na podršci svima koji su podržali njihov rad.

– Lokalna samouprava nam plaća prostor, Zavod za zapošljavanje do 2013. nam je obezbijedio preko javnih radova primanja za pet lica sa invaliditetom. Od 2013. smo počeli da koristimo subvencije iz Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji za opremanje radnog prostora, asistente i personalne asistente i danas to koristimo. Sa nama je od početka priče i FAKT sa centralnom holandskom fondacijom i Soroš koji su nas podržali da kupimo mašine. Mašine nam je nabavio „D photo trade“ iz Tivta. Sa svima smo sada prijatelji – poručila je Odalović, a potvrda njihovog uspješnog rada je i nagrada za društveni uticaj koju su nedavno dobili na „Forumu Akademije za preduzetništvo“ u Podgorici.

K.M.

Objavljeno: 03. 12. 2019. godine