Projekat „Mladi volonteri Herceg Novog“ odobren od UNICEF-a

Opšti cilj projekta je nastavak i razvoj novog servisa u opstini Herceg Novi kojim se ostvaruje povezivanje djeca i mladi sa smetnjama u razvoju i mladih volontera spremni da deo svog slobodnog vremena provedu za dobrobit zajednice. Programi koji ce omoguciti zajednistvo ove dve populacije obezbedice ispunjenje slobodnog vremen druzenjem i postizanjem razlicitih obrazovnih i kulturnih iskustava, i to sve uz obezbedjene mehanizme strucna pracenja i podrske, dajuci roditeljima mogucnost dnevnog opustanja. Ciljne grupe projekta su djeca i mladi sa smetnjama u razvoju kao direktni korisnici tih usluga i mladi volonteri kao pruzaoci usluga, a indirektni korisnici su roditelji djece i mladi sa smetnjama u razvoju, kao i roditelji volontera i lokalna zajednica.

  • Povećano učešće djece i omladine sa smetnjama u razvoju u društvenom, sportskom i kulturnom životu zajednice
  • Povećanje informisanosti i znanja osnovaca i srednjoškolaca o socijalnoj inkluziji i broja mladih koji se druže sa djecom sa smetnjama u razvoju
  • Poboljšanje rada volonterskog servisa kroz uključivanje većeg broja volontera
  • Povećanje nivoa svijesti građana o mogućnostima djece sa smetnjama u razvoju i njihovom pravu da učestvuju u društvenom zivotu zajednice

Nas je plan da kroz ovaj projekat ukljucimo najmanje 105 novih volontera i to:

Najmanje 40 volontera iz četiri osnovne škole (OŠ. Dašo Pavičić; OŠ. Milan Vukovič; OŠ.Orjenski bataljon i OŠ Ilija Kišić) sa teritorije Herceg Novog.

Najmanje 60 volontera iz Srednjoškolskog centra Ivan Goran Kovačić (gimnazija, fizioterapeutska, turistička, marketing, ekonomska, građevinska srednja skola).

Najmanje 5 volontera – studenata sa dvije visokoškolske ustanov

Objavljeno 14. 04. 2012.

Scroll to Top