Predstavnici ambasade SAD u posjeti Novoj šansi

Predstavnici ambasade SAD u Podgorici, posjetili su juče NVO „Nova šansa u Novom“ i upoznali se sa njihovim radom i funkcionisanjem digitalne štamparije. Gosti su izrazili zadovoljstvo radom štamparije kao i organizovanjem radionica za osobe sa invaliditetom (OSI), opšti je utisak predsjednice NVO Vesne Odalović.

– Goste je interesovalo i kakva nam je saradnja sa lokalnom upravom i državnim institucijama na šta mi imamo samo riječi hvale jer imamo puno razumijevanje i pomoć od njih. Naravno naše potrebe su mnogo veće, ali se trudimo da i sopstvenim naporima ostvarimo što više projekata za osobe sa invaliditetom. Gosti iz ambasade SAD došli su kod nas na predlog našeg velikog donatora ORT-a i naše Kler Vučković, koju doživaljavamo kao člana naše NVO i beskrajno smo joj zahvalni na razumijevanju, podršci i pomoći, rekla je Odalović.

Ona je goste upoznala i sa radom radionica koje, pod rukovodstvom stručnih lica i uz pomoć velikog broja mladih Novljana, volontera, pohadja 18 mladih OSI iz čitave opštine Herceg-Novi. Odalović je najavila i da namjeravaju da uskoro, uz pet zaposlenih OSI u Digitalnoj štampariji, angažuju još mladih sa invaliditetom.

Objavljeno 22. 03. 2013.