Predsjednik Katić i potpredsjednik Konjević u posjeti „Novoj šansi“

Opština Herceg Novi nastaviće da podržava gradska udruženja koja su posvećena kvalitetnom i predanom radu osoba sa smetnjama i teškoćama u razvoju, poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić tokom današnje posjete prostorijama nevladine organizacije „Nova šansa u Novom“.

Katić i potpredsjednik Opštine Miloš Konjević bili su gosti „Nove šanse“ na poziv članova ove organizacije. Uvjerili su se u ugodnost druženja, predan rad mladih ljudi invaliditetom koje ova organizacija okuplja, njihovu kreativnost i kvalitet raznovrsnih proizvoda koje prave od recikliranog papira. Kako su istakli, „Nova šansa“  funkcioniše na način koji treba da bude potitivan primjer drugim lokalnim nevladinim organizacijama.

„Veoma sam zadovoljan onim što sam danas ovdje vidio i dajem apsolutnu podršku, ličnu i lokalne uprave, nastavku ovih aktivnosti na zapošljavanju lica sa invaliditetom. Nisam ni znao koliki broj proizvoda osobe sa smetnjama u razvoju mogu da izrade na ovaj način, reciklažom papira. Ovo je resurs koji mi kao gradi društvo treba da podržimo“, kazao je Katić. Dogovoreno je da će čestitike koje Opština bude slala povodom predstojećih praznika biti upravo one koje su izradili članovi „Nove šanse“.

Predsjednica „Nove šanse“ Vesna Odalović detaljnije je upoznala Predsjednika i Potpredsjednika sa  radom organizacije i do sada realizovanim projektima. Zahvalila se Opštini na stalnoj podršci i prepoznavanju potreba osoba sa invaliditetom, te istakla da se nada nastavku dobre saradnje.