Posjeta Ministra za ljudska i manjinska prava

Ministar Numanović je 28. 06. nakon zvanične posjete opštini obišao i digitalnu štampariju „Naša ID kartica”, u kojoj je zaposleno šest osoba sa invaliditetom (OSI). Štampariju je svečano otvorio Dr Numanović koji je prije tri godine bio ministar rada i socijalnog   staranja. Danas je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio u štampariji punoj mladih ljudi koji sa zadovoljstvom rade ali i savremenih mašina koje, uz pomoć donatora, predsjednica NVO „Nova šansa u Novom” Vesna Odalović obezbjeđuje.

I danas je ministar Numanović, kao i uvijek kada je sa djecom iz ove NVO, porazgovarao sa svakim pojedinačno a nisu izostali ni topli, ljudski, roditeljski zagrljaji. U Izjavi za Radio   Novi rekao je da će država i dalje ulagati napore da se stvore uslovi za što kvalitetniji život OSI, a Digitalna štamparija u Herceg Novom je dobar primjer kako se može uspješno raditi. Poželio je da u Crnoj Gori već naredne godine bude još takvih štamparija a Vesna Odalović je izrazila spremnost da, zajedno sa svojim sinom Sašom, kao i do sada u Pljevljima i Bijelom Polju, prenese iskustva i motiviše NVO koje brinu o OSI.

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boravio je 28.06. u radnoj posjeti Herceg Novom i sa predsjednikom Opštine Dejanom Mandićem i njegovim saradnicima razgovarao o otvaranju Kancelarije za ljudska prava i usvajanju Nacionalnog plana rodne ravnopravnosti u lokalnom Parlamentu.

Objavljeno 19. 09. 2013.

Scroll to Top