Nova slakta donacija za NVO Nova šansa u Novom

Mališane i omladinu iz nevladinog udruženja Nova šansa u Novome obradovali su već treći put slatkim poklonima predstavnici firme Ataco D.O.O. iz Danilograda.

Donacija je stigla kao iznenađenje za članove ove organizacije, a osmjesi na licima djece bili su dobrodošlica koja je govorila više od riječi, priča koordinatorka projekta u NVO Nova šansa, Vukica Novaković.

Gosti su pokazali veliko interesovanje za naš rad, razgovarali sa našom djecom i dali nam konstruktivne savjete – navodi ona.

Ozren Klarić iz firme Ataco D.O.O. izrazo je nadu da je ovaj gest učinio da roditelji i djeca iz Nove šanse shvate da postoje oni koji misle o njima i koji pokušavaju da im olakšaju bar na tren svakodnevnicu.

U NVO Nova šansa u Novom u toku je realizacija projekta pod nazivom „Radionice za djecu i mlade sa poremećajima iz autističnog spektra, poremećajima socijalne komunikacije i osobe sa invaliditetom“, koji je finansijski podržan od dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu.

Svakim danom sve je više osoba sa invaliditetom, starijih od 26 godina koji dolaze na naše radionice. Inače, u Herceg Novom nema ni jedan organizovani socijalni servis za njih. Većini je ovo i jedino mjesto gdje izlaze, gdje se druže sa vršnjacima, slave rođendane i imaju drage goste kao danas – naglašava Novaković.

Projekat će biti okončan krajem jula, a zbog promjene načina finansiranja nastavak realizacije je pod znakom pitanja.

Objavljeno: 11. 06. 2018. godine