Ministar u prijateljskoj posjeti

Zadovoljstvo je bilo obostrano, naš prijatelj je bio oduševljen radom štamparije kao i volonterima koje je zatekao u štampariji. Zahvaljujemo se našem prijatelju i ministru na dugogodišnjoj saradnji i podršci. Ministar je prije nego je došao kod nas posjetio i opštinu.

Herceg Novi ima najveći broj zaposlenih osoba sa invaliditetom, a veliki dio od 300 Roma i Egipćana uključen je u sistem obrazovanja. Ova opština ima i procentualno najveći broj žena u biznisu i vlasnica nekretnina, zato zaslužuje sve pohvale, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, nakon razgovora sa rukovodstvom opštine.

Prema njegovim riječima stepen poštovanja ljudskih i manjinskih prava u hercegnovskoj opštini pokazuje da je Novi otvoren grad. U lokalnoj upravi postoji posebna služba koja se bavi problematikom iz oblasti rodne ravnopravnosti, a svi akcioni planovi su podržani sredstvima iz budžeta, istakao je ministar.

On je najavio da će u narednom periodu biti uklonjene fizičke barijere za osobe sa invaliditetom, biće potpisan memorandum o zaštiti osoba LGBT populacije, a planirani su i drugi servisi za zaštitu manjinskih grupa.