Izložba članova NVO “Nova šansa u Novom” – Kreativnost i nadarenost bez granica

U „Spa galeriji“ Instituta Igalo večeras je otvorena veoma zanimljiva izložba radova od recikliranog papira, koju je pripremila omladina NVO „Nova šansa u Novom“. Brojni gosti i prijatelji oduševljeno su razgledali maštovito urađene korpe, posude, slike, šešire, lampe i još mnogo toga. Ako niste večeras bili na otvaranju, poruka omladine je da ih posjetite narednih 12 dana u Spa galeriji.

Da su uvjek dobro došli i da će uvjek biti uz njih, potvrdio je rukovodilac galerije Željko Vavić.

-Izuzetno smo ponosni što ustupamo ovaj izložbeni prostor našim junacima, kreativcima i uvjek ćemo biti tu za njih, kazao je Vavić.

Radovi su nastali u okviru projekta „Neformalnom edukacijom do usavršavanja vještina i zapošljavanja lica sa invaliditetom“, za koji su potpisali ugovor sa Biroom rada u decembru prošle godine. Projekat je pružio održiv sistem podrške i razvijanje vještina putem edukacije, a glavni cilj je održivo zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kazala je načelnica Biroa rada u Herceg Novom Maja Bakrač.

-Saradnja sa NVO „Nova šansa u Novom“ traje od njenog osnivanja. Svi projekti su uspješno realizovani i stalno idemo korak dalje. Osnovni cilj Zavoda je stvoriti mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja teže zapošljivih lica. Konstantno sprovodimo kampanju da se poslodavci, osobe sa invaliditetom i ostali građani informišu o benefitima zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Nova šansa u Novom, sa svim svojim aktivnostima, predstavlja dobar primjer koji trebaju i ostali da slijede, kazala je Bakrač.

Ponos što sarađuju sa tako respektabilnom organizacijom iskazala je sekretarka za društvene djelatnosti i sport Vesna Samardžić i istakla da će Opština i u buduće pružati punu podršku ovoj nevladinoj organizaciji.

-Kada je riječ o strateškim projektima koje planira Opština u narednom periodu, a koji se odnose na lica sa invaliditetom, ova kao i ostale NVO, će biti naši dobri partneri koji će kreirati politiku razvoja grada i unapređenja svih onih segmenata koji se tiču direktno osoba sa invaliditetom, istakla je Samardžić.

Članovi Nove šanse su pokazali da su odgovorni i spremni da realizuju ovako velike projekte, istakla je doktorka Tamara Vujović, savjetnica predsjednika Opštine.

-Njihove aktivnosti su konstantne, sjajno se nadovezuju jedne na druge i odlično utiču na ostale članove organizacije, ali i na cijelu zajednicu. Pokazali su da su dobar partner i primjer kako treba učestvovati u životu zajednice. Održiv sistem u učenju i uopšte unapređenje kvaliteta života ove grupe naših sugrađana naš je osnovni zadatak. Opština će raditi Akcioni plan za osobe sa invaliditetom koji će u najkraćem vremenu biti donešen, kazala je Vujović.

Zadovoljstvo što su organizovali odličnu izložbu na kojoj su se okupili njihovi prijatelji, završili projekat i imaju čime da se pohvale, u prvom redu velikim brojem zaposlenih osoba, istakla je predsjednica NVO Nova šansa u Novom Vesna Odalović.

-Zahvaljujem se Opštini, Zavodu za zapošljavanje na divnim grantovima, javnim radovima, subvencijama i vlasnicima predivne galerije Spa. Trenutno imamo 15 lica sa invaliditetom koji su zaposleni u našoj organizaciji, a pored njih imamo i asistente, tako da nas je u Novoj šansi na platnom spisku 27. Sve to zahvaljujući Opštini koja nam plaća prostor, PKB-u koji nam je dio prostora dao gratis, a i JP Morsko dobro koji nam je ustupio štand gdje prodajemo svoje proizvode. Mi smo presrećni!, poručila je Odalović.

Izložba je otvorena do 13. septembra

Objavljeno 02. 09. 2017.

meME
Scroll to Top